Για αγορές άνω των 49 € ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 66 55 000
0

Σωστή επιλογή παπουτσιών για τρέξιμο!

07/11/2019
από sportgallery.gr

Είναι σημαντικό να μπορείς να διαλέξεις τα κατάλληλα παπούτσια για τρέξιμο!

1. Σκοπός χρήσης παπουτσιών

Θα πρέπει να σκεφτείς αν τρέχεις συνήθως στο δρόμο, σε ανώμαλη επιφάνεια ή στο βουνό. Όλες αυτές οι επιφάνειες απαιτούν τη χρήση παπουτσιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Επίσης, σημαντικό είναι να σκεφτεί κανείς αν χρειάζεται τα παπούτσια για προπόνηση ή για αγώνες.


2. Τρόπος πατήματος

Πρηνισμός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τον τρόπο, με τον οποίο το πόδι πατάει στο έδαφος κατά το περπάτημα ή το τρέξιμο. Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζεις πριν την αγορά οποιουδήποτε αθλητικού παπουτσιού είναι ο τρόπος πατήματος, διότι κάθε παπούτσι που υπάρχει είναι ιδανικό μόνο για έναν τρόπο πατήματος.

3. Μήκος Παπουτσιού

Υπάρχει ένας απλό κανόνας: το πόδι χρειάζεται περισσότερο χώρο όσο περισσότερο τρέχεις.
Όσο περισσότερο τρέχεις, τόσο περισσότερο "απλώνεται" στο χώρο το πόδι σου. Αυτό σημαίνει ότι όταν επιλέγεις ένα παπούτσι για τρέξιμο θα πρέπει να αφήσεις κάποιο σχετικό χώρο μπροστά από τα δάκτυλα.

4. Πλάτος Παπουτσιού

Το πλάτος του αθλητικού παπουτσιού είναι το ίδιο σημαντικό με το μήκος του. Δεν είναι όλα τα πόδια φτιαγμένα "φυσιολογικά", κάποια είναι πιο πλατιά και κάποια ποιο στενά.

5. Βάρος

Το βάρος αναφέρεται σε 2 παράγοντες:

• Το βάρος του δρομέα - αν έχει αρκετό σωματικό βάρος, τότε χρειάζεται ένα παπούτσι που θα του δώσει μεγαλύτερη υποστήριξη (συνήθως είναι και λίγο πιο βαρύ το παπούτσι).
• Το βάρος του παπουτσιού – γενικά, από τη στιγμή που θα φοράει ο δρομέας τα αθλητικά του, παπούτσια για αρκετά χιλιόμετρα, όσο πιο ελαφριά είναι τόσο το καλύτερο.

6. Κάλτσες

Όταν αγοράζεις αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο, είναι καλύτερο να τα δοκιμάζεις το απόγευμα (το πόδι σου τότε είναι λίγο μεγαλύτερο) και να τα δοκιμάζεις με τις κάλτσες που χρησιμοποιείς όταν τρέχεις.